Contact met overledenen

Werken met overledenen is nu een dagelijkse gewoonte geworden.

Consulten zijn niet altijd nodig daar overledenen in ons hart leven en dat weet de overledene ook! Het gebeurt "enkel" indien "zij" het wensen en niet enkel wanneer wij het wensen. De overledenen voelen zelf aan of het nodig is om contact te leggen. Zij regelen letterlijk mijn agenda, ik laat het aan hen over! Door de liefdevolle band met overledenen is het een eer voor mij om hun gevoelens en emoties (informatie) te mogen doorgeven. De manier waarop zij gestorven zijn, hoe zij zich nu voelen, wat hun zorgen zijn, maar ook geven zij graag raad mee om weer verder te gaan, zijn al een paar anekdotes die ze meegeven tijdens het consult. Zij geven ook vaak hun bezorgdheid door over hun vrienden of familieleden. Je kan ook vragen stellen tijdens het consult maar vaak zijn deze al beantwoord door de overledene zelf.

Er zijn mensen die persé de overledenen terug willen. Dat komt vanuit een sterk gemis en vooral niet wetend hoe ze met hun verdriet om moeten gaan. Zij voelen zich vaak in de steek gelaten, ook omdat er soms geen afscheid is genomen. Voor sommige overledenen kan het soms moeilijk zijn dat zij gestorven zijn en daar kunnen dan consulten hierin duidelijkheid scheppen en hulp te bieden. De meeste overledenen begrijpen erg snel waarom zij de aarde hebben moeten verlaten, en doen het vaak erg goed, maar ze houden er nog van om gekoesterd te worden en hun naasten te blijven koesteren. Iedere overledene wordt aan gene zijde goed opgevangen en geholpen!!

Heb respect voor de moeite die zij doen voor jou en weet dat ze niet meer fysiek bij ons zijn maar wél als ziel. Ze weten meer van je dan je denkt.

Wij moeten leren een manier te vinden om de overledene in vreugde en liefde te blijven koesteren (hier help ik jullie een klein stukje bij). Wees dankbaar dat de overledene in "jou" leven mocht aanwezig zijn. Weet dat "liefde" tussen overledene en nabestaande eeuwigdurend is. Ook als het moeilijk liep tussen jullie. Weet dat ze erg hun best doen om u pad verder te ondersteunen.

Stel dat je een moeilijke relatie in het leven hebt gehad met de overleden persoon en je wil toch communiceren om duidelijkheid te scheppen of iets goed te maken, weet dan dat de overleden persoon dit voelt en er ook aan werkt om dit voldaan te krijgen. Geef het zeker een kans en volg steeds je gevoel. De overleden persoon zal je zelf het gevoel (of een druk) geven om contact te leggen. Indien je het niet begrijpt kan je me steeds hiervoor opbellen.

Ik merk vaak bij het eerste consult voor een overleden persoon dat alles erg gedetailleerd doorkomt. Na een tweede of derde consult (naargelang waar de overleden persoon is of zich energetisch krachtig genoeg voelt) geeft hij minder gedetailleerd dingen door, maar veeleer hun bezorgdheid om hun familie, hoe het met henzelf gaat, enz... omdat zij veel minder nog met de materiële wereld bezig zijn en hun pad in gene zijde verder zetten! Desondanks zijn zij nog in staat om direct jouw gevoelens en emotie op te pikken!

Voor velen is het moeilijk om tekens en signalen op te vangen en de éne overledene zal beter doorkomen dan de andere. Zo is het nu eenmaal. We bestaan allen uit energie. Zelf vind ik het fijn te mogen ervaren dat je verbonden blijft met diegenen die je dierbaar zijn ook al hebben zij hun fysiek lichaam verlaten. Indien de energie van de overleden persoon niet sterk genoeg is (wat kan gebeuren) hoeft het consult niet betaald te worden. Dit omdat we met "zielen" werken en het voor hun niet altijd evident is om door te komen. Weet dat zij erg hun best doen voor jullie maar dat hebben ze er graag voorover!

Verlies van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis, een pijnlijk proces. Pijn om zijn of haar gemis. De leegte die je voelt. De angst die je hebt omdat je er alleen voor staat, ook al is de rest van de familie er om je te steunen.

Daarom kan contact leggen met een overleden persoon of dier een mooie ondersteuning zijn binnen het rouwproces. Mensen die desondanks nog sterk blijven vastzitten in hun pijnlijk verlies kunnen ook terecht bij een rouwtherapeut of een traumatherapeut! Ook deze mensen proberen erg hun best te doen om jullie te ondersteunen!

Mochten wij allemaal één keer even naar boven (liefde) kunnen kijken, zodat wij konden zien waar onze dierbaren nu zijn en dat ze ook daar gelukkig kunnen zijn, dat zou veel angst en verdriet omtrent de dood wegnemen.

Een dergelijk contact kan u helpen om het verdriet te verwerken… Hem/haar nog even zeggen wat je altijd al wilde... Vragen hoe het met hem/haar gaat aan de andere kant ...

Dikwijls willen de overledenen zelf nog zo graag iets zeggen tegen de nabestaanden die het moeilijk hebben. Een woord van troost. Het laten weten van: "ik ben er nog voor jou".

Ik ben dankbaar dat de overledenen mij bereiken om hun geliefden te vertellen hoe het met henzelf gaat!

 

Designed by Lybro.be