Contact met overledenen

Consulten zijn niet altijd nodig daar overledenen in ons hart leven en overledenen voelen dat ook! De overledenen voelen zelf aan of het nodig is om contact te leggen. Zij regelen letterlijk mijn agenda! Door mijn liefdevolle band met overledenen is het een eer voor mij om hun boodschappen te mogen doorgeven.

De manier waarop zij gestorven zijn, hoe zij zich nu voelen, hoe het met jullie gaat, maar ook geven zij graag raad mee om weer verder te gaan, zijn al een paar anekdotes die ze meegeven tijdens het consult. Zij kunnen ook hun bezorgdheid doorgeven over hun vrienden of familieleden. Je kan ook vragen stellen tijdens het consult maar vaak zijn deze al beantwoord door de overledene zelf.

De meeste overledenen begrijpen erg snel waarom zij de aarde hebben verlaten, en doen het vaak goed, maar ze houden er nog van om gekoesterd te worden en hun naasten te blijven koesteren. Iedere overledene wordt aan gene zijde goed opgevangen en geholpen!

Niet iedere overledene is in staat om goed door te komen. Veel hangt af van de manier waarop zij gestorven zijn, de tijd van het contact, hun eigen verwerking en vooral door de kracht van hun eigen energie. Daarom beloof ik nooit iets op voorhand maar ik geef het wel graag een kans uit respect voor de overledene. Wie ben ik om te zeggen wanneer zij er klaar voor zijn! Wees nooit kwaad of teleurgesteld op de overledene. Hij of zij kan er niet aan doen als communiceren wat moeilijk gaat.

U hoeft niet te betalen indien de overleden persoon niet of moeilijk doorkomt! Dit omdat we met "zielen" werken en het voor hun niet altijd evident is om door te komen. Weet dat zij erg hun best doen voor jullie maar dat hebben ze er graag voor over!

Heb respect voor de moeite die zij doen voor jou en weet dat ze niet meer fysiek bij ons zijn maar wél als ziel. Ze weten meer van je dan je denkt.

Wij moeten leren een manier te vinden om de overledene in vreugde en liefde te blijven koesteren (hier help ik jullie een klein stukje bij). Wees dankbaar dat de overledene in "jou" leven mocht aanwezig zijn. Weet dat "liefde" tussen overledene en nabestaande eeuwigdurend is. Ook als het moeilijk liep tussen jullie. Weet dat ze erg hun best doen om u pad verder te ondersteunen.

Stel dat je een moeilijke relatie in het leven hebt gehad met de overleden persoon en je wil toch communiceren om duidelijkheid te scheppen of iets goed te maken, weet dan dat de overleden persoon dit voelt en er ook aan werkt om dit voldaan te krijgen. Geef het zeker een kans en volg steeds je gevoel. De overleden persoon zal je zelf het gevoel (of een druk) geven om contact te leggen. Indien je het niet begrijpt kan je me hiervoor opbellen.

Voor ons is het soms moeilijk om tekens en signalen op te vangen en de ene overledene zal beter doorkomen dan de andere. Zo is het nu eenmaal. We bestaan allen uit energie.

Zelf vind ik het fijn te mogen ervaren dat je verbonden blijft met diegenen die je dierbaar zijn ook al hebben zij hun fysiek lichaam verlaten. Verlies van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis, een pijnlijk proces. Pijn om zijn of haar gemis. De leegte die je voelt. De angst die je hebt omdat je er alleen voor staat, ook al is de rest van de familie er om je te steunen.

Daarom kan contact leggen met een overleden persoon of dier een mooie ondersteuning zijn binnen het rouwproces. Weet dat pijn, verdriet en gemis ook liefde is. Mensen die desondanks toch sterk blijven vastzitten in hun pijnlijk verlies kunnen ook terecht bij een rouwtherapeut of een traumatherapeut! Ook deze mensen proberen erg hun best te doen om jullie te ondersteunen!

Een dergelijk contact kan u helpen om het verdriet te verwerken. Hem/haar nog even zeggen wat u altijd al wilde ... Vragen hoe het met hem/haar gaat aan de andere kant ...

Dikwijls willen de overledenen zelf nog zo graag iets zeggen tegen de nabestaanden die het moeilijk hebben. Een woord van troost. Het laten weten van: "ik ben er nog voor jou".

Ik ben dankbaar dat ik de ontvanger en doorgever mag zijn van de overledenen om hun geliefden te vertellen hoe het met henzelf gaat!

Het is fijn om te zien hoe mensen opnieuw de draad van hun leven opnemen!

Heb "jij" behoefte om contact te leggen met een overleden persoon of dier, laat je dan niet afschrikken door anderen maar volg je "eigen" gevoel. Stel geen verwachtingen voorop, laat het rustig op je afkomen en de rest volgt als vanzelf!

 

Designed by Lybro.be